CRE 8900:n asetusvalikko

Tietoa radion asetusten muutosta PC-ohjelmalla löytyy sivulta Anytone AT-5555:n ja vastaavien radioiden asetusten muutto PC-ohjelmalla

CRE 8900 radiossa on suuri määrä asetuksia joihin pääsee käsiksi radiossa olevan valikon kautta. Valikkoon pääsee pitämällä FUNC-painiketta pohjassa yli kahden sekunnin ajan radion ollessa päällä. Asetusten muutto tapahtuu käyttämällä FUNC-painiketta sekä kanavan valitsinta.

CRE 8900 radiossa on joitakin toiminnoista joita näimme Anytone AT-5555/Alpha Max AM-1000 radioissa, mutta siinä on myös joitain uusia toimintoja. Toiminnot on listattu alla lyhyessä muodossa, tarkemmat selitykset löytyvät manuaalista.

Menun toiminnot

 1. STP (Frequency Tuning Steps) – Stepin (taajuusaskellus) vaihto, valinnat – 10Hz, 100Hz, 1kHz, 10kHz
 2. Clarifier (RX, RX/TX, TX) – Tämä asetus vaikuttaa clarifierin (taajuuden hienosäätö) toimintaan – RX: Clarifier säätää vain vastaanottotaajuutta, RX/TX: Clarifier säätää vastaanotto ja lähetystaajuuksia samanaikaisesti, TX: Clarifier vaikuttaa vain lähetystaajuuteen.
 3. PUS (Clarifier Push Function) – Muuttaa clarifierin toimintaa alaspainettuna, COA (muuttaa RX/TX taajuutta), T (muuttaa TX taajuutta), STP (muuttaa steppiä).
 4. ASQ (Automatic Squelch Control) – Automaattinen kohinasalpa: kytkee tämän toiminnon päälle tai pois
 5. TOT (Transmitting Time Out Timer) – Jos käytät TOT-toimintoa voit tällä asetuksella asettaa ajan sekunteina jonka jälkeen radio lopettaa lähettämisen.
 6. SC (Scanning Type) – Tällä voit valita kahden erilaisen skannausasetuksen väliltä. Toinen aloittaa skannauksen 5 sekuntia signaalin kadottua ja toinen aloittaa skannauksen 5 sekunnin jälkeen riippumatta siitä onko kanavalla signaali.
 7. TSR (Transmitting SWR Protection) – Kytkee toiminnon päälle/pois. Tämä toiminto lopettaa radion lähetyksen jos SWR nousee tietyn suhteen yli (tehdasasetus on 10:1). Voit muuttaa tätä arvoa jos sinulla on käytössä PC-ohjelma radion asetusten muuttoon.
 8. TDC (Power Supplied Voltage Protection) – Kytkee toiminnon päälle/pois. Tämä toiminto kertoo jos radion saama käyttöjännite laskee turhan alas tai nousee turhan ylös (tehdas oletukset ovat 10.5V ja 16V). Jos jännite on asetetun vaihteluvälin ulkopuolella radio ei myöskään lähetä.
 9. TLD (Display while transmitting) – Tällä toiminnolla voidaan muuttaa mitä LCD-näytöllä näkyy lähetettäessä. Vaihtoehdot ovat lähetystaajuus, SWR tai jännite.
 10. RBF (Roger Beep Frequency) – Tällä voit säätää roger piipin taajuutta
 11. RBT (Roger Beep Holding Time) – Asettaa roger piipin keston
 12. CFR (CW Side Tone Frequency) – CW myötäkuunteluäänen taajuus
 13. TON (Transmitting Single-Tone Frequency) – Tällä valitaan yksiääniselektiivin taajuus
 14. NOG (All Mode Talkback) – Tällä voidaan kytkeä myötäkuuntelu (talkback) päälle ja säätää sen voimakkuutta
 15. CSV (CW Volume) – CW myötäkuunteluäänen voimakkuus
 16. ICG (Microphone Gain) – Tällä säädetään radion mikrofonivahvistusta
 17. BEU (Beep Volume) – Säätää näppäimistön äänten äänenvoimakkuutta jos BP on päällä

CRE 8900:n asetusvalikko (artikkeli lisätty 6.3.2013)