CB-, LA- ja PR27-puhelinten kytkimet ja säätimet

Listattuna on yleisimmät kytkimet. Kaikkia näitä ei ole kaikissa malleissa, eikä tässä ole kaikkia kytkimiä joita saattaa löytyä joistain malleista. Listattuna on vain tärkeimmät.

Yleisimmät CB-, LA- ja PR27-puhelinten kytkimet
ANLAutomatic Noise Limiter, vähentää vastaanoton sähköhäiriöitä.
ASCAutomatic Squelch Control, automaattinen kohinasalpa.
CH, ChannelKanavanvalitsin
CH 9 tai CH 19Kanavan 9 tai 19 pikavalinta. Kanavaa 9 käytetään hätäkanavana joissain maissa, kanava 19 taas on rekka-autoilijoiden käyttämä kanava.
Clarifier, RIT, Delta Tune, Fine/CorVastaanottotaajuuden hienosäätö.
DWDual Watch, kaksoiskuuntelu. Löytyy joistakin puhelinmalleista. Mahdollistaa kahden kanavan yhtäaikaisen päivystämisen.
EMG, PRIKanavan 9 pikavalinta, käytetään hätäkanavana joissain maissa.
ESPElectronic Speech Processor – Intekin uudemmista laitteista löytyvä puheprosessori (kompressori). Vaikuttaa lähtevään ääneen ja auttaa pidemmissä yhteyksissä tai kun signaali on heikko. ESP on käytettävissä myös vastaanottoon jolloin se avartaa vastaanotettua ääntä.
H/L, High/LowPienemmän (0.5w) tai suuremman tehon (4w) valinta, löytyy joistakin puhelinmalleista (pääasissa käsipuhelimissa).
Local/DXJoistain laitteista (mm. Midland Alan 48+) löytyvä valinta. DX-asennossa CB-puhelin kuuntelee normaalisti (myös kaukaisemmat asemat). Local-asennossa kuuntelu on heikompi. Tällä voidaan vaimentaa liian voimakkaita signaaleja.
LCRLast channel recall, viimeisimmän käytössä olleen kanavan palautus
Mic GainMikrofonivahvistus, säätää lähtevän äänen voimakkuutta.
ModeLähetelajin valinta. Valittavissa voi olla AM ja FM tai AM, FM, USB, ja LSB.
NBNoise blanker, vähentää auton moottorista johtuvia sähköhäiriöitä.
PA/CB-valintaLöytyy LA-puhelimista, joissa on PA-liitäntä komentokaiutinta varten. CB-asennossa LA-puhelin toimii normaalisti LA-puhelimena. PA-asennossa lähettämäsi ääni ohjautuu komentokaiuttimeen, jos sinulla on sellainen kytkettynä PA-liitäntään.
Q. UP & Q .DOWNJoistain CB-puhelimista löytyy QUICK UP ja QUICK DOWN -näppäimet joita painamalla kone liikkuu 10 kanavaa ylös tai alas. (mm. Midland Alan 48+ ja 78+, Danita 3000)
RF GainVastaanottovahvistuksen säätö. Tällä voi vaimentaa vastaanotettavaa signaalia. Pidetään yleensä säädettynä maksimiin, jolloin kuullaan kaukaisempikin liikenne.
ScanSkannaus. Tässä tilassa puhelin selaa jatkuvasti läpi koko kanava-aluetta ja pysähtyy sille kanavalle jolla on liikennettä.
SquelchKohinasalpa, säädin LA-puhelimessa joka käännetään kohinan rajan yläpuolelle niin ettei kohinaa kuulu mutta mahdolliset lähettävät asemat vielä kuullaan.
VolumeÄänenvoimakkuuden säätö

President Georgen etupaneelin painikkeet ja potentiometrit

1. PowerVirtakytkin
2. DimmerNäytön kirkkauden säätö (kirkas/himmeä)
3. DCDouble Color, näytön värin vaihto (oranssi/vihreä)
4. VolumeÄänenvoimakkuuden säätö
5. SquelchKohinasalvan säätö
6. ChannelKanavan valintapainikkeet sekä kanavanvalitsin
7. ModeLähetelajin valinta (AM, FM, USB tai LSB)
8. RF PowerLähetystehon säätö
9. ja 10. Mic/RFMic gain ja RF gain, eli mikrofonivahvistuksen ja vastaanottovahvistuksen säätö
11. ClarifierVastaanottotaajuuden hienosäätö. Tälle on käyttöä SSB:llä (USB tai LSB) yhteyksiä pidettäessä.
12. SWR/CALKäytetään koneen sisäisen SWR-mittarin kalibrointiin ennen SWR:n mittausta.
13. HI-CutLeikkaa pois korkeataajuisia ääniä vastaanotossa
14. NB/ANLNoise Blanker/Automatic Noise Limiter, käytetään vastaanoton sähköhäiriöiden poistoon.
15. MeterMeter-painikkeella voit lähetyksen aikana valita näyttääkö näytön mittari suhteellisen näyttämän lähtevästä tehosta vai näyttääkö se äänentason kun juttelet. Meter-painiketta tarvitaan myös SWR-mittauksessa mitattaessa radion omalla mittarilla.
16. BeepKytkee radion roger-piipin päälle/pois
17. PAPublic Address -toiminto. Mahdollistaa komentokaiuttimen käytön jos sellainen on kytketty radion takapaneelissa olevaan PA-liitäntään.
18. EchoKytkee lähetyksen kaikutoiminnon päälle/pois. Kuten kaikumikrofonin kaiku.
19. SelectMahdollistaa hyppäämisen 10 kanavaa ylös tai alas. Käytetään yhdessä kanavan valintapainikkeiden tai kanavanvalitsimen kanssa.
20. CH19Kanavan 19 AM pikavalinta
21. DWKaksoiskuuntelu kanavan 19 AM ja valitsemasi kanavan välillä
22. ProgramKäytetään yhdessä M1-M4 painikkeiden kanssa. Ks. M1-M4 alla.
23. M1-M4Käytetään yhdessä Program-painikkeen kanssa. Mahdollistaa haluamiesi kanavien tallentamisen muistipaikkoihin sekä siirtymisen näille jo muistissa oleville kanaville. Muistipaikkoja on 4 kpl kussakin "pankissa" P1-P4, mikä mahdollistaa max. 16 kanavan tallennuksen muistipaikkoihin.
24. ScanMuistipaikkojen (max. 16 kpl) skannaus
25. MicMikrofoniliitäntä

Jos President Georgessa on käytössä kansainvälinen asetus toimivat Select- ja Dimmer-painikkeet eri tavalla: Painettaessa Select-painiketta kanavanumero alkaa vilkkua ja tällöin kanavia selattaessa käydään läpi myös "0"-taajuudet. Dimmer-painike taas mahdollistaa bandien vaihtamisen.