Mocoma 99 lisäkanavat näyttöön (OH6KW)

Tässä jonkinmoinen ohje kyseiseen operaatioon. Kirjailin vähän paperille samalla kytkistä kun mocomaani virittelin. Yläkanavat kytkeytyy HI / LO -napilla.
HI = yläkanavat ja LO = alakanavat. Piirtelin paintilla kuvan kytkiksestäni ja ohessa myös muutama valokuva.

Tarvittavat osat:

Painikekytkinten kortti

Ota painikekytkinten kortti irti radion rungosta. Modifiointi aloitetaan katkaisemalla folio jolloin äänensävy jää HI-asentoon ja saadaan kytkin yläkanavien käyttöön. Tinataan johto (sininen kuvassa) kuvan osoittamaan paikkaan.


Kanavarummun päällä oleva piirilevy

Yllä olevassa kuvassa on kanavarummun päällä oleva pieni piirilevy. Tarvitset 3 diodia. Minulla sattui olemaan noita 1N4007 diodeita laatikossa joten käytin niitä. Juotetaan diodit kuvan osoittamiin paikkoihin anodipuolestaan kiinni. Juotetaan myös vastus (1 kohm) diodin (joka menee nastaan 6) anodiin.


Huomaa kuvassa on eri transistori kuin osaluettelossa joten jalkajärjestys on hieman eri kuin valokuvassa. Minulla ei BC547:aa ollut joten käytin 2SC1318 trankkua joka on myös NPN-transistori.

Diodin jonka anodi on nastassa 2 > katodin puolelle juotetaan transistorin emitteri E ja johdin joka tulee HI / LO -kytkimeltä (sininen). Lisäksi saman diodin katodiin juotetaan johdonpätkä (kuvassa vaaleanpunainen) jonka toinen pää saman pikkuprintin tinatäppään johon tulee alapuolelle keltainen johdin (tästä on suora yhteys PLL:n 7 nastalle).

Vastuksen toinen pää juotetaan transistorin kannalle B.

Diodien joiden anodi nastoissa 6 ja 1 katodipäät juotetaan yhteen ja transistorin kollektorille C.

Huom. Kortin oikeassa reunassa olevat vastukset eivät liity lisäkanaviin vaan ovat vastuksia jotka lisäsin koska 7-segment näytöstäni puuttui palkkeja rikkinäisten etuvastusten takia.


Johto PLL-piirille

Vaaleanpunaisen johtimen toinen pää juotetaan kortin reunaan tinatäppään, josta on suora yhteys PLL-piirin 7 nastalle.


Tässä vielä pikainen paintilla tehty kytkentäkuva.

Kytkentäkuva BC547:lle

Mocoma 99 laajennettuna

Ohje on julkaistu alunperin radiohullujen foorumilla.