President Jackson 2 ASC:n modifiointi (kanavat+tehoa)

GZT:n ohje: President Jackson II 400 kanavaiseksi ja tehoa 10 W FM / 20 W SSB

President Jackson 2 ASC EU-mallissa on normaalisti vain ns. ”multinormit” valittavissa ilman modifiointia. Koneen saa kuitenkin helpolla modifikaatiolla 400 kanavaiseksi ja samalla nousee lähetysteho normaalista 4 W AM/FM/SSB ⇒ 10 W FM/AM ja 20 W SSB. Modifikaatio itsessään on helppo eikä vaadi erikoisempaa radiotekniikan tuntemusta näitä ohjeita seuraamalla.

Huomaa! Jos teet tämän modifikaation teet sen omalla vastuullasi ja tämän modifikaation jälkeen CB-puhelimesi on lainvastainen!

Itse modifikaatio

Modifiointi tapahtuu muuttamalla koneen sisältä jumpperin paikkaa Multinorm-kohdasta Normal-kohtaan ja katkaisemalla yksi hyppylanka. Avaa koneen alapuolen kuori ja paikallista jumpperi & hyppylanka kuvan mukaisesti (jumpperi vasemmassa ylänurkassa ja hyppylanka vasemmassa alanurkassa kun kone on ylösalaisin ja etupaneeli sinua kohti).

Kuvassa näkyy ympyröitynä jumpperivalinta ja hyppylanka. Jumpperia siirretään vasemmalta oikealle ja hyppylanka katkaistaan tai juotetaan irti.

Jumpperi ja hyppylanka (isompi kuva)
Jumpperi alkuperäisessä Multinorm-asetuksessa (isompi kuva)
Jumpperi Normal-asetuksessa, 400 kanavaa (isompi kuva)

Tässä kuvassa ympyröitynä on valkoisella eristeellä päällystetty hyppylanka. Katkaise tai juota irti.

Poistettava hyppylanka (isompi kuva)

Tämän jälkeen President Jackson 2 koneesi on ”RU” eli Venäjän kanava-asetuksissa joka sisältää 400 kanavaa. Kanavien lisäksi tämä modifikaatio nostaa koneen lähetystehon FM/AM-modeilla 4 ⇒ 10 W ja SSB-modella 4 ⇒ 20 W. Omakohtainen kokeilu osoitti FM-tehoksi 10 W, SSB-modella sain viheltämällä mittarin nousemaan 15 W lukemaan. (Kuvassa näkyvä Mocoman mittari joka ei sisällä peak-tehonmittausta eli todellinen peak-teho voi olla korkeampi kuin 15 W. Lisäksi nämä tehonmittaukset on ajettu 1:1.2 SWR olevaan Solarcon A99 antenniin, joten mittaustulos ei välttämättä ole tarkka. Keinokuormaa kun valitettavasti ei ollut käsillä modifikaatiota tehdessä.)

Jackson 2 ja Mocoma MS 120 SWR-mittari. Kuva on otettu modifikaation jälkeen. (Mittarin tehoalue on 100 W asennossa, eli näyttämä 1 = 10 W.)

President Jackson 2 ja Mocoma MS 120 tuneri

Modifikaatio muuttaa myös F- ja DIM-kytkinten toimintatavat

Modifikaation jälkeen puhelimessa on A-J kanava alueet (kanavataulukko alempana).

Kanava-alueen vaihto: F-kytkin yläasentoon ja kanava-valitsimella valitaan alue A-J, kun haluttu alue on valittuna F-kytkin palautetaan OFF-asentoon (A = normaali LA-alue).

DIM-kytkimen toiminta modifioinnin jälkeen

DIM-kytkimen normaali toiminta eli taustavalojen himmennys modifioinnin jälkeen toimii seuraavasti:

Puhelimen ollessa päällä DIM-kytkin toimii +10kHz-näppäimenä

Modifikaation jälkeen Coarse- ja Fine-säädöt toimivat myös FM- ja AM-modeilla ja säädöt vaikuttavat myös lähetystaajuuteen.

Tiedostot

Kanava/taajuustaulukko (isompi kuva)

Kanava/taajuustaulukko PDF-tiedostona: President_Jackson_2_taajuustaulukko.pdf

President Jackson 2 kytkentäkaavio: http://www.servicedocs.co.uk/database/President/ServiceManual_President_Jackson_II_ENG.pdf

Linkkejä